Dierenpension D'n Diesdonk

Hét logeeradres voor al uw katten

Apenstreken

Het Dierenpension heeft zich verbonden met het Ngamba island in Uganda. Op dit eiland worden wees- en in beslag genomen apen opgevangen. Dierenarts Lawrence Mugisha staat dag en nacht klaar om deze dieren te begeleiden. Er staan gemiddeld 45 chimpansees onder zijn hoede.

De dierenarts beschikt over bijzonder weinig medische apparatuur en hulpmiddelen. Daarom proberen wij jaarlijks instrumenten en hulpgoederen mee te brengen om het werk van de dierenarts te vergemakkelijken.

Zo hebben we van Dierenkliniek Stratum een autoclaaf gekregen, onze tandarts schonk hevelaars en kiezentang en vrienden, werkzaam in een laboratorium, schonken een microscoop.

Ook zijn ons kleine dingen als verbandgazen, onderleggers, operatieuniformen, Engelstalige leesboeken en spelletjes kado gedaan.

Van de bezoekers van het pension ontvangen we regelmatig een fooi. Van die fooienpot hebben we "Africa", een chimpanseemeisje kunnen adopteren.

Inmiddels is de dierenkliniek geheel ingericht naar de wensen van de aanwezige dierenartsen. Los daarvan steunen wij dit goede doel nog steeds met een jaarlijkse bijdrage.

Iedereen heel hartelijk bedankt!!